Vi som skriver på korpus är ett gäng studenter inom hälsa. Vårt mål är att driva en blogg som ger våra läsare hälsotips. Ni ska självklart se det som råd och innan ni tar något beslut ska ni alltid vända er till professionella människor inom vård och hälsa, vare sig det är på vårdcentralen eller hos er företagshälsovård.

Vi kommer att behandla olika ämnen, från hur virus beter sig till varför det är bra att träna och vi vänder oss till alla, oavsett om du heter Camilla Svensson och är 65 år gammal eller Göta Energi och är ett jättebolag, så vill vi att du ska vilja prenumerera på vår sida och läsa om våra tips. Så varför inte börja med dagens hetaste ämne! <<trummor slår>>…

CORONAVIRUS.

Ja, det har väl inte gått er förbi att det som pratas om är hur det där nya viruset påverkar oss och det är självklart en allvarlig situation. Viruset är utan tvekan farligt men det verkar inte vara farligt för alla. Till dagens räkning i hela världen finns det cirka 88.000 fall och endast 8% av fallen slutar med döden. Självklart är detta allvarligt men vi pratar om alltså cirka 7.000 personer som har dött. Tänk bara på hur det är med vanlig influensan, där är antal döda i världen per år mellan 500.000 till 600.000 människor. Det flesta influensor som kommer varje år går oftast att hålla sig borta från med hjälp av kosttillskott som balanserar kroppen som t.ex. wild yam, men detta är en något helt annat!

Så, var rädda om er men håll er lugna, följ de råd ni hör från myndigheterna, tvätta händerna ofta, använd handsprit (helst över 60% alkoholhalt, det är då virusets membran förstörs, nästan explosiv). Men tänk även på att ni kan vara smittbärare. Ni behöver inte nödvändigtvis få symptomen men ni kan bära med er viruset runt om, så håll er undan om ni inte behöver ha kontakt med människor, gå till jobbet, gå och handla men håll dig och din familj hemma till största möjliga mån.

Hoppas det här hjälper er.
Hälsar,

Teamet bakom Korpus.

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *