Även om jag ända sedan jag var barn alltid hade känt ett stort obehag kring mörker, så var det något i den kompakta natten jag hade framför mig som lockade mig ut i det fuktiga gräset. Skorna stod kvar i hallen och jag kände hur gräsets kalla droppar nu sakta kramade om mina strumpor.

Nu var det inte längre jag som hade kontrollen. Ena foten lyftes och sattes framför den andra och jag styrde med bestämda steg rakt ut i natten. Tiden verkade stanna upp, men jag kunde samtidigt känna att det som fanns runt omkring mig rörde sig med en väldigt fart.

Plötsligt kunde jag inte längre känna marken under mina fotsulor. Jag trodde mina fötter hade blivit så kalla av det fuktiga gräset så jag tappat känseln, men plötsligt dunsade jag ner och insåg att jag måste ha fallit.

Det var fortfarande mörkt omkring mig man jag kunde ana ett svagt ljus längre fram. Var detta ljuset i slutet av tunneln? Enda sättet att få reda på det var att ta sig dit. En behaglig fuktig värme omslöt mig när jag hastade fram och utan förvarning stod jag på en trottoar i en stad jag inte kände igen. Solen stod högt på himmelen och den blåa himmel jag var van vid skimrade nu i lila nyanser.

Jag såg mig omkring och min ögon föll på en byggnad som verkade inhysa någon form av butik. Ovanför entrén fanns en skylt som var dekorerad på samma sätt som farfars bok och jag kunde utläsa orden: hembryggning online butik. Där inne kanske jag kan få några svar vad som har hänt.

Dörren gled sakta upp när jag gav handtaget ett lätt tryck. Ett svagt pinglande ljud hördes ovanför mitt huvud och jag gick långsamt in i den dunkla lokalen. En eld sprakade i en öppen spis och längst inne i hörnet kunda jag urskilja konturerna av en smal och gänglig man. Även om han inte rörde sig eller verkade ta något notis om att jag befann mig i rummet, så kände jag att han hade full koll på min närvaro. Utmed väggarna reste sig höga bokhyllor fyllda till bredden med böcker, den ena såg äldre ut än den andra.

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *