Vet ni vad jag har snöat in på totalt på sistone? Urban djungel och växter att inreda sitt hem med. Fastnade igårkväll på instagram, det finns så mycket inspiration och fina hem! Älskar slingrande växter som gullranka, murgröna, skvallerreva/ sebrablad som får växa fritt och bli gigantiska. Och så klart enorma monstera, de är så vackra och majestätiska på samma gång. Såg flera som satt upp en hylla på väggen nästan ända upp vid taket och sedan fyllt hyllan med hängväxter så det blir som en grön vägg nedanför, vill också ha det så! Andra hade bokhyllor med bara växter och stora bladväxter på krukor på golvet, smart att ha växter på olika nivåer i rummet så att det blir som en grön oas. 

Att fylla sitt hem med gröna växter är inte bara fint, det är dessutom rogivande och gör luften renare – win win! Så ur ett hälsoperspektiv är det bara bra med växter i hemmet, särskilt nu när många arbetar och studerar hemifrån, vilket vi ju också gör. Läste nånstans att växter på sin arbetsplats boostar ens energi och kreativa förmåga. Sen mår man ju bra av att ha något annat att pyssla med också och som en vän brukar säga, om hens växter mår bra betyder det att hen mår bra. Men såklart, alla har ju inte lika gröna fingrar, så ta det uttrycket med en nypa salt. Men jag gillar grundtanken, ens hem är ju på ett sätt en förlängning av en själv eller åtminstone en stor del av vårt vardagliga liv. Viktigt att må bra i sitt hem.

Har ni arbetat på arbetsplatser som haft både mycket och lite växter? Märkt någon skillnad? Jag har varit på båda typer av ställen och för egen del trivdes jag bäst där det var mycket växter på arbetsplatsen. Det finns till och med forskning som visar att människor som jobbar där det finns mycket växter faktiskt presterar bättre jämfört med arbetsplatser utan växter! Dessutom kan växter på arbetsplatsen verka hindrande mot smittspridning eftersom grönska bidrar till ökad luftfuktighet då torr luft gör att partiklarna lättare kan färdas i luften, vilket ju är en extra bonus i dessa tider med pandemi. Slutligen, studier visar också att människor känner sig tryggare och mår bättre i en grönare miljö. 

Ska kika på blomaffärernas utbud online nu och bestämma mig för vilka, beställa el cigg och leta efter höstens kurslitteratur second hand. 

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *